Vízlágyító berendezések

Központi háztartási vízlágyítás

A vízkőkiválás egy olyan kémiai jelenség, amely rengeteg kellemetlenséget okozhat. Az oldott fémsók, azaz a kalcium és a magnézium kiválnak a vízből, és megindul a vízkőképződés a csővezetékek, háztartási gépek, bojlerek, kazánok belsejében, fűtőszálain. A vízhálózat eldugul, illetve az áramlási keresztmetszet lecsökken, a berendezések karbantartási költsége magasabb lesz, energia felhasználásuk pedig megnő. Élettartalmuk jelentős mértékben lerövidül, hatásfokuk romlik, és a karbantartásuk egyre több költséget emészt fel.

A felsorolt problémák megelőzhetőek egy központi háztartási vízlágyító berendezés beépítésével, amely a lerakódást okozó fémsókat nagy hatékonysággal távolítja el a vízből. Teljesen automata vízlágyító berendezéseink észrevétlenül szolgálják az Ön és háztartása kényelmét, kímélik pénztárcáját!

A berendezés beépítése csőszerelő által könnyen akár utólag is elvégezhető. Az automata vezérlőfej biztosítja a vízlágyító hosszú távú felügyelet nélküli működését.

Az alábbi vízlágyító családok vízfogyasztás és létszám alapján csoportosítottuk.

Melyik vízlágyítót válasszam?

Vízkeménységi térkép

Az első kérdés, ami befolyásolja a választást, hogy hány fős háztartást kell a vízlágyítónak kiszolgálnia, azaz mekkora mennyiségű vizet kell a vízlágyítónak havi szinten feldolgoznia?

A második kérdés, hogy milyen keménységű vizet kell a vízlágyítónak kezelnie? Amennyiben nem biztos abban, hogy az Önök háztartásában milyen keménységű a víz, az alábbi térkép segítségset nyújthat.

A fenti két kérdést megválaszolva, már ki tudja választani az Önnek leginkább megfelelő termékcsaládot az alábbi táblázatból.

Amennyiben segítségre lenne szüksége vagy hivatásos beszerelőt keres, keresse Farkas István kollégánkat.

vízlágyító választó

Vízlágyító berendezések

A weboldalon feltüntetett árak bruttó kiskereskedelmi eladási árak, melyek az ÁFA-t tartalmazzák.