Fordított adózás

Információ cégek részére a fordított adózás alá eső termékeinkről

Tisztelt Partnerünk!

Bizonyára Önök is értesültek róla, hogy 2015. január 1-jétől érvénybe lép az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 142.§-a 1. bekezdés 6/B szerinti fordított adózás alkalmazása az acéláruk kereskedelmében, mely az általunk forgalmazott vasanyagok nagy részét is érinti.

A fenti törvény értelmében 2015.01.01-jét követő teljesítéskor az áfa összegét már nem a számla kibocsátójának kell felszámítani, és bevallani, hanem a számla befogadójának.

Fordított adózás alkalmazható: ha belföldön nyilvántartásba vett adóalanyisággal rendelkezik, és nincsen az Áfa tv.-ben szabályozott olyan jogállása, amelynek alapján az általános forgalmi adó fizetése ne lenne követelhető.

Cégek és egyéni vállakozók vásárlása esetén 0%-os áfa tartalmú számlát állítunk ki amennyiben a törvényi előírásoknak megfelel a cég ill. vállalkozó, és az alábbi nyilatkozatot, eredeti példányban hiánytalanul kitöltve, aláírva, bélyegezve eljuttatja Cégünkhöz a vásárlás előtt. A nyilatkozatot csak aláírásra jogosult személy tehet, ezért aláírási címpéldány másolata is szükséges.

Fordított Áfa nyilatkozat letöltése

Magánszemély esetén a számlázás nem változik, továbbra is 27%-os Áfa megfizetésével vásárolhat.

A témával kapcsolatban ajánljuk szíves figyelmébe az alábbi a NAV tájékoztatókat:

Tájékoztató a vas és acélipari termékek fordított adózásáról
Tájékoztató az Áfa tv. 6B mellékletéhez

További kérdés esetén keresse Vevőszolgálatunkat.

REGISZTRÁCIÓ

Spóroljon időt és vásárlás előtt töltse fel hozzánk a FAD nyilatkozatot a lenti űrlap kitöltésével, így a helyszínen a vásárlás napján már nem kell ezzel foglalkozni.

A weboldalon feltüntetett árak bruttó kiskereskedelmi eladási árak, melyek az ÁFA-t tartalmazzák.